Programma & Informatie

Zondag 25 maart 2018

– – – STARTTIJDEN – – –

10:00 Marathon – AmstelveenZ Lentemarathon
10:00 Estafette Marathon  – Centralpoint Estafette Lentemarathon
12:00 Halve Marathon – Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon

AmstelveenZ Lentemarathon
Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Er is een route uitgezet voor een volledige marathon op een prachtig gevarieerde ronde van 42,195 km.


Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon
Start 12.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 3 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Het is mogelijk een halve marathon te lopen! Het parcours van de marathon leent zich in praktische zin goed voor de halve marathon, deze zal dan ook 21,1 km afleggen op een deel van het marathonparcours.


Centralpoint Estafette Lentemarathon
Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten

Atletiek Vereniging Startbaan staat bekend om zijn jaarlijkse, nationale estafettewedstrijd. Dit kan natuurlijk niet ontbreken op de Amstelveense Lentemarathon! De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de eerste, tweede en laatste lopers van elk team ongeveer tien kilometer afleggen en de derde loper ongeveer 12 km.

Het estafetteteam zal een object van start tot finish moeten overbrengen en is zelf verantwoordelijk voor de wissel. Op de wisselpunten zal de nodige logistiek aanwezig zijn, om ook deze lopers goed voorbereid aan de de race te laten beginnen.

Algemene informatie rondom de estafette:
– Belangrijk: het estafetteteam is zelf verantwoordelijk voor transport van- en naar de wisselpunten. Dat betekent dat de 2e, 3e en 4e loper zelf op het juiste moment op het wisselpunt dienen te staan. Daarnaast betekent het dat de lopers na het afronden van hun specifieke afstand, zichzelf richting het Stadshart (of naar huis) moeten verplaatsen.
– Op ieder wisselpunt is een toiletmogelijkheid, een drankpost en (zeer beperkte) parkeerruimte aanwezig.
– Estafette-leden krijgen hetzelfde nummer, met een toevoeging. Voorbeeld: teamnummer 50, 50-1 voor de startloper t/m 50-4 voor de slotloper.
– Het estafetteteam brengt een object van start tot finish.
– Tip: de eerste loper kan voor het team een tas laten vervoeren naar de finishlocatie.
Nogmaals: op de wisselpunten is beperkt parkeerruimte beschikbaar, maak gebruik van nabije OV mogelijkheden, onderlinge carpool of de fiets om op de wissellocaties te komen.

Praktische informatie rondom de estafette:
– De eerste loper van het estafetteteam start gelijk met de lopers van de hele marathon, om 10.00 uur (AV Startbaan)
– Na 10 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de armband doorgegeven aan de tweede loper van het team (Nes a/d Amstel)
– Na 20 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de armband doorgegeven aan de derde loper van het team (de Meent, Orion 3 – Amstelveen)
– Na 32 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de armband doorgegeven aan de slotloper van het team (In Amstelveen, bij het Amsterdamse Bos).
– Het is mogelijk om als team over de finish te gaan, dat is niet problematisch voor de tijdmeting. Aan de noordzijde van de Rembrandtweg te Amstelveen (300m voor de finish) kan er gehergroepeerd worden en samen naar de finish worden gerend.

AVS


– – – INSCHRIJFKOSTEN – – –

Deelname aan de AmstelveenZ Lentemarathon: €30,00,- (individueel)
Deelname aan de Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon: €20,00,- (individueel)
Deelname aan de Centralpoint Estafette Lentemarathon: €50,00,- (per team van 4 personen)

Het is dit jaar weer mogelijk een wedstrijdshirt te bestellen!
De kan bij het inschrijven aan de betaling worden toegevoegd.


– – – OVERIGE INFORMATIE – – –

Verzenden en ophalen  startnummer bij Runnerworld Amsterdamse Bos

Via online inschrijvingen is het mogelijk om u startnummer naar uw huis adres te versturen.
Ophalen van u startnummer kan ook en dient te gebeuren bij Runnersworld Amsterdamse Bos (Amsterdamseweg 507 te Amstelveen).
Gelieve je inschrijfbevestiging mee te nemen. Wij raden u aan het nummer en shirt van te voren op te halen, zodat je zonder stress aan de wedstrijd kunt beginnen!


Parkeren / bereikbaarheid

Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam CS en Amsterdam Amstel rijdt sneltram 51 naar halte Marne, 7 minuten lopen van onze atletiekbaan. Vanaf Busstation Amstelveen rijdt Connexxion met bus 170 richting Uithoorn (elke 15 min), stap uit op halte Startbaan, 3 minuten lopen van onze atletiekbaan.

Rondom het complex van AV Startbaan is er in bescheiden mate ruimte voor parkeren. De reguliere parkeerruimte voor de middelbare school HWC en de parkeerruimte bij het KVGO gebouw (iets verder op de straat ‘Startbaan’) zijn beschikbaar.


Pendelvervoer

Naast de reguliere OV verbinding van metro 51 en busvervoer zal er een kleine pendeldienst opgezet worden. Dit zijn drie busjes die zullen rijden tussen de start (AV Startbaan, Amstelveen) en finish (Stadshart bij het ING kantoor, Amstelveen).

Let op: deze busjes rijden NIET de estafetteroute. De deelnemers van de estafette zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de estafette startpunten


Kledinginname / vervoer

Voor de start van de wedstrijd kan één tas worden ingeleverd bij het kleding inname punt op AV startbaan. Let er op dat er geen kleding achter kan blijven in de kleedkamers daar deze gesloten worden na de start van de halve marathon.

Bij het inleveren van de kleding wordt er een sticker op de spullen geplakt (één tas per persoon), samen met een corresponderende sticker op je startnummer. Deze kleding wordt naar het Stadshart gebracht, waar het bij poppodium P60 (op vertoon van de sticker op je startnummer) weer kan worden opgehaald.


Kleedkamers

Alleen op  de start locatie zijn kleedkamers beschikbaar , deze zijn echter niet meer open na de start van de halve marathon. Er kunnen dus geen spullen worden achter gelaten.


Verkeer

De wedstrijd vindt plaats op de openbare weg. Dat betekent vanzelfsprekend dat we als lopers de verkeersregels moeten respecteren. Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek.


Tijdregistratie / uitslagen

De tijdregistratie word verzorgd door Racetimer
De uitslagen en finish foto’s zijn na afloop beschikbaar op onze website.


Foto’s en video

Er worden foto’s en video gemaakt, deze worden later beschikbaar gesteld op onze website


Drankposten

Elke 5 km is er een waterpost ingericht en vanaf de vijfde waterpost (marathon) is er naast water ook sportdrank en bananen beschikbaar.


Clinic ter voorbereiding

Ook dit jaar is het weer mogelijk tegen lage kosten een clinic ter voorbereiding te volgen bij AV Startbaan. Schrijf je in via de inschrijfmodule!


Finish

Iedere finisher ontvangt een medaille en ook een goodybag met allerlei leuke dingen, water en wat eten.
Er is horeca aanwezig en er is EHBO in P60. Fysio Troelstralaan staat voor je klaar om de stramme spieren los te masseren.

 

 

Met sportieve groet,

Namens de organisatie van de Amstelveense Lentemarathon

Afbeeldingsresultaat voor av startbaan